I stort sett alla tror att de problem de upplever beror på oss, men i nästan 99,9% av fallen är det faktiskt ert eget internet och router som är roten till problemet, oavsett vad eran internetleverantör hävdar. De tester de genomför är vanligtvis nära deras egna anläggningar, medan vi opererar utanför Thailand. Även då ni kör en speed test med eran dator eller telefon så är det hastighet och ping till närmaste punkt. Många av våra agenter har instruerat kunder att testa tjänsten med en annat internet, T.ex. mobil internet, och i de flesta fall har det fungerat felfritt för dem. Det blir uppenbart att problemet är kopplat till den specifika kundens nätverk eller vägen till Servern och där kan vi inte ändra på något.

Vissa kunder är motvilliga att acceptera detta och hävdar att tjänster som Netflix eller YouTube fungerar felfritt. Dock är det viktigt att komma ihåg att dessa tjänster kan justera kvaliteten beroende på din internetanslutning, och ibland kan bildkvaliteten vara dålig. Om du väljer en högupplöst kanal i vårt system som kräver en snabb internetanslutning, fungera IPTV korrekt. Om du har en hög ping eller en långsam internetanslutning kan det orsaka problem med vårt tjänst.

Vi kan se den hastighet/kvaliten som ni streamar i, och om vi säger att den är låg, så är det så. Det är viktigt att förstå att om en specifik kanal har problem, kan det vara en isolerad incident hos oss, men om ni har problem med nästan alla kanaler, är det troligen en fråga som rör eran internetanslutning eller väg till våran server, alltså helt utom vår kontroll.

Jag rekommenderar att du läser den här artikeln för ytterligare insikt i problemet.
https://4etl.com/viktig-info-och-forstaelse-kring-problem/