Uppdatering Söndag 01.00 Singapore:

Nu äntligen har våran EPG leverantör löst EPG problemet och dom hade problem i sin drifthall med någon anslutning till deras Server. Orsaken att kanallistan försvann har att gör då man gör en kanluppdatering i våran app så ska nya kanaler läggas till och programinfo om programinfo blir långsam så blir det till slut en timeout och ingen lista skapas. Detta är inget vi har upplevt tidigare våran utvecklare ska nu titta på detta hur man i framtida versioner kan undvika dessa problem.

ProblemBilden:
Just nu upplever vi en långsam EPG (Programinfo) anslutning, detta påverkar inte våra sändningar, dom fungerar normalt, utan endast programinfo på respektive kanal kan försvinna eller ha gammal info. Man kan tapa kanallistan och då måste den uppdateras och eftersom epg är otroligt långsam just nu så kommer det ta tid att bygga upp en nya kanlista. Man kommer under denna tid ha tom kanallista under Live TV, Serier och Filmer. Detta är det bara vänta på ingen kan just nu förändra det.

Vi har meddelat leverantören av EPG och hoppas att det snart blir bättre. Tacksam om ni inte rapporterar in EPG störningen då det är inget vi kan åtgärda det ligger hos våran leverantör.

Man kan också uppleva en långsammare start av appen, avbryt den inte utan vänta tills den är klar!

Tack för visad förståelse!