Vi vill sammanfatta våra första fem månader av detta år som en av de bästa hittills. Vi har uppnått en tillgänglighet på 98,2%, vilket är betydligt bättre än tidigare år. För fem veckor sedan lanserade vi en helt ny kundtjänst som hanterar felrapporter, och redan har vi sett en minskning i antalet fall per vecka. Vår app har förbättrats och blivit snabbare och vårt utbud är det bästa på marknaden. Ingen annan kan erbjuda ett så omfattande sortiment av sport, serier och filmer som vi kan.

Vi hoppas att ni alla kan hjälpa oss att hitta fler kunder genom att rekommendera oss till era vänner och familj, så att vi kan skapa en ännu bättre service. Vi arbetar för närvarande med att åtgärda några identifierade inloggningsproblem där vissa konton ibland kan ha svårigheter, särskilt med vissa ISP:er. Vi hoppas att vi kommer att ha löst detta problem snart.

Vi håller också på att utöka vår serverpark för att skapa ett backup-system, vilket kommer att göra oss ännu mer pålitliga. Tyvärr kommer det här med en stor kostnad och vi behöver helt enkelt fler kunder för att finansiera det. Du kan hjälpa oss där. Vi uppskattar om du kan berätta för dina vänner och familj om oss, så att vi kan fortsätta förbättra vår service och nå ännu fler användare.

Tack för din hjälp och support. Tillsammans kan vi skapa en ännu bättre upplevelse för alla våra kunder.

// Jonaz med mitt Team