Indiana Jones-fans, håll i er! Den efterlängtade femte filmen i serien har äntligen landat med en spännande ny twist. Titeln? “Indiana Jones and the Dial of Destiny”.

I den här senaste äventyrsresan återvänder den legendariska Harrison Ford som Indiana Jones. En roll han helt naturligt har axlat i samtliga fem filmer i serien. Men det finns en bittersöt ton denna gång, då många spekulerar om detta skulle kunna vara den sista gången vi ser Harrison Ford i rollen som Indiana Jones, särskilt med tanke på att han nu fyllt 80 år. Hjälten själv har också åldrats, något som utforskas på ett sätt som moderna filmer sällan gör.

“Indiana Jones möter olika svåra saker i livet. En av dem är att bli gammal. Moderna filmer berättar sällan om åldrande så som vi gör i den här filmen. Vi har inte med några dumma skämt om gamlingar”, förklarar Harrison Ford.

Men åldrandet till trots har den ikoniska arkeologen inte tappat sitt mod och sin äventyrslusta. Den nya filmen tar oss med på en hisnande resa där Indiana Jones kämpar mot ondskan, som oftast representeras av nazister. Handlingen kretsar kring Indiana Jones strävan att stoppa nazisterna från att få tag i en exceptionell maskin som möjliggör resor mellan olika tidsperioder.

Intressant nog får vi också se Indiana Jones i en något ungdomligare skepnad. Genom användningen av datorteknik har filmens skapare gjort honom yngre på vissa bilder, vilket definitivt kommer att väcka nyfikenhet och frågor om hur detta teknologiska trick har implementerats.

Men en hjälte är sällan ensam, och Indiana Jones får hjälp i detta äventyr av sin guddotter Helena. Rollen som Helena spelas av den begåvade Phoebe Waller-Bridge, som vi kan förvänta oss kommer att tillföra ännu mer djup till historien.

Så för alla Indiana Jones-fans där ute, här är en film att inte missa! “Indiana Jones and the Dial of Destiny” kombinerar de klassiska elementen från serien med en nyskapande twist och lovar att leverera den spänning och äventyr som vi har kommit att älska och förvänta oss från detta ikoniska franchise.