Den populära tittarsuccén “Maria Wern” är återigen tillbaka. I den nionde säsongen kommer tittarna att tas med på fyra nya spännande fall som utspelar sig på Gotland. Huvudkaraktären Maria Wern, porträtterad av skådespelerskan Eva Röse, återvänder tillsammans med sin kollega Sebastian, spelad av Erik “Jerka” Johansson. Denna säsong bjuder på både personliga och professionella utmaningar för det dynamiska teamet.

I den nya säsongen av serien finner vi Maria Wern och Sebastian i en speciell situation då de väntar på att bli föräldrar samtidigt som de måste hantera de komplexa fallen som landar på deras bord. Utredningarna inkluderar mysteriet kring en lovande ung fotbollsspelares död, ett beställningsmord med kopplingar till gängkriminalitet, ett mord bland gästerna på en campingplats samt fallet med en försvunnen kvinna som återfinns i en bil på botten av ett kalkbrott. Samtidigt gör Eva Röse en spännande debut som regissör för en av filmerna i säsongen.

Eva Röse, som inte bara är huvudrollsinnehavare utan även exekutiv producent och medskapare av serien, uttrycker sin glädje över att ta klivet in i regissörsstolen. Hon har varit involverad i seriens utveckling under många år och ser detta som en naturlig progression i hennes roll. Hon kommenterar: “Det känns helt naturligt att ta plats i registolen efter att ha varit med och utvecklat serien i så många år. Både innehållsmässigt och som exekutiv producent. Ett förtroende jag hoppas jag kunnat förvalta väl. Och en början på nya utmaningar.”

Säsongen kommer att utforska både personliga och professionella utmaningar för karaktärerna. Sebastian, i synnerhet, upplever problem i sitt eget liv när han blir föremål för en utredning rörande misstänkt tjänstefel. Samtidigt som de kämpar med sina personliga svårigheter, måste Maria och Sebastian navigera genom komplicerade utredningar och försöka lösa fallen på bästa sätt.