UPPDATERING 2023-06-08 15.02 (SINGAPORE TIME)
Vi är glada att meddela att det problemet har lösts. Vi beklagar eventuella besvär som detta kan ha orsakat och tackar er för ert tålamod.

Vårt supportteam har arbetat hårt för att identifiera och åtgärda situationen. Vi har noggrant utvärderat och genomfört de nödvändiga åtgärderna för att se till att problemet inte uppstår igen.

Vi värdesätter er som våra värdefulla användare och strävar alltid efter att ge er den bästa supporten. Om ni har några ytterligare frågor, oro eller behöver mer hjälp, tveka inte att kontakta oss. Vi finns här för att se till att er användarupplevelse är smidig och problemfri.

Tack för ert förtroende och för att ni valde vår plattform. Vi ser fram emot att fortsätta att ge er en enastående service.

FELANMÄLAN 2023-06-07 14:43 (Singapore time)
Vi har för närvarande flera kunder som upplever problem med att logga in, men vi har inte identifierat några problem i vårt system. Våra tekniker arbetar dock aktivt med att lösa detta. För att underlätta felsökningen ber vi er att rapportera felet så att vi kan identifiera vilka som påverkas och bättre kunna hitta orsaken till problemet.

Ett felmeddelande med texten “Konto expired” visas för er, och det är troligt att ert konto inte har löpt ut.

Vi undersöker alla relevanta faktorer och kommer att meddela er så snart vi har mer information. Om ni inte tidigare har använt vårt nya system för felanmälan, vänligen registrera er först på 4etl.com/support.

Vi vill även betona att våra supportagenter inte kan hjälpa er utan att ni har registrerat en felanmälan i vårt ärendesystem. Vänligen undvik att skicka e-post till oss, vi hanterar inte inkommande epost. För att säkerställa att er felanmälan registreras korrekt och hanteras på bästa sätt, ber vi er att använda vår officiella felanmälningssida på 4etl.com/support.

Vi beklagar eventuella besvär och arbetar aktivt för att lösa problemet så snart som möjligt.