Under Augusti månad har vi haft det lägsta antal felanmälningar på 4år, sedan systembyte fungerar allt väldigt bra. Våran app är också en stor del till minskade problem och vi har support från deras utvecklare som varit extremt viktigt. Idag är det Client problem med Router dålig internet och inget internet vår felanmälningar handlar om. Viktig är att man uppdaterar till senaste version av våran app. Har man inte denna meny bild i sin app måste man uppdatera så fort som möjligt.

Upplever man “buffringar” att den laddar i tid och otid har man ofta något tillfälligt fel eller för dåligt internet, dock har våran app en lösning som åtgärdar näsan alla dessa problem. Ställ in Exo player
I bilden ovan ser du ett Kugghjul och under står det setting. Öppna den och där väljer man Player

Under Player ska man välja Exo på alla val för den optimala prestandan.

Sedan väljer man Player Setting och där väljer man då EXO player

PreBuffer 50sec är valet man ska göra här.

Man kan alltid kontakta våran Kundtjänst för hjälp.

Vi Ska försöka förbättra många fler saker och vi tittar nu på en Ipad/Iphone app men det är inte enkelt, vi vill inte ha en app som ger våra kunder ett sämre upplevelse, för oss är det viktigt att man känner att man får tillgång till alla våra tjänster och utbud på samma sätt man gör i våran android app. Många funderar och säger att andra erbjuder Iphone appar ja vi vet att det finns många appar men problemet är att dom inte jobbar med Portal lösningen vi har utan en extremt dålig teknik med M3U playlist och det lämnade vi för länge sedan då våra krav är högre och vi har extremt stort utbud så det skulle inte fungera med den gamla tekniken. Våran catchup fungerar inte bra på på Apple enheter, vi har idag en version för apple TV vi testar och hoppas under hösten ha en version klar att släppa då kommer den vara lika bra som våran android app.