När man vill titta på en kanal i IPTV så är det i appen en sökväg till en Server som den kanalen streams från och det behöver inte vara samma server för två kanaler eller två olika filmer. Så om man har problem med en kanal så kan det vara ett problem till den andra servern längs vägen, den andra fungerar perfekt. Så med den slutsatsen kan man säga att om alla kanaler buffrar (stannar då och då) är det problem på Kunden sida, alla Server kan inte ha problem samtidigt, det är helt osannolikt.

Samma sak då man ibland inte kan logga in så kan det vara stopp på vägen

Vi förenklar först:
Låt säga att du bor i Gävle, Youtube är i Leksand, Netflix i Umeå och vår IPTV i stockholm (Allt är påhittat och förenklat) Så sker det en olycka i Uppsala så alla trafik stannar där och kommer inte fram till Stockholm (IPTV) men du kan fortfarande åka till Leksand (Youtube) alltså problemet är inte i stockholm eller Gävle utan på vägen ner. Kalle din vän som bor i Lindköping han åker ju inte via Uppsala så han kan åka till Stockholm så hans IPTV fungerar. Så fort olyckan är fixad kan alla komma fram igen. Denna olycka kan VI aldrig fixa, men vi kan se att det är ett stopp.

Samma sak om det blir mycket trafik i Uppsala så blir det längre tider och då blir det buffring. Nu när du kommit till stockholm kan ju stockholm skicka dig till Luleå för kolla på Eurosport men Södertälje för TV 4 och eftersom det är långsamt i Uppsala så blir det buffring i Tv4 (Södertälje) då Uppsala har problem men Eurosport fungerar. Vi kan inte åtgärda det. Internet är inte raka vägen till en server den passerar massa platser många av våra användare passering av 20-40 platser och om en plats ska uppdatera eller starta om sin korsning så blir det förseningar och i bästa fall stopp en kortare stund,

Detta är ett exempel till en server om ni tittar på Hopp 14 så är det 106ms och det är dubbelt så mycket än övriga hopp detta är ett problem och det kan då skapa buffring. När all media och TV flyttar ut till internet så är detta ett problem som kan uppstå och många gånger har Discovery problem då deras sändning sker på en arena till deras studio över internet och sedan ut så får dom problem från arenan till studion och då kan inte vi heller göra något.

Det är väldigt enkelt att skylla allt på oss, alltid då det är problem, vi säger alltid till då vi har fel eller problem vi vill absolut inte ha problem vi strävar efter leverera så bra som möjligt men vi kan inte kontroller allt. Även då man köper direkt från discover och betalar så får dom problem, Comhem användare blir utan kanaler i dagar och Telia kunder tappar Viasat kanalerna i veckor. Ingen är felfri men alla strävar efter att bli bättre och vi har sista året får ett mycket bättre system och vi har väldigt mycket mindre problem kvar och vi jobbar på att bli ännu bättre.

Ni ska absolut höra er till oss då ni har problem, men försök vara mer förståelig och visa respekt till tjejerna dom svarar och hjälper kunderna dom är inte orsaken till att ni råka missa en period i Hockey.

Jonaz Pehrson
Founder 4etl.com