UPDATE: Singapore 15 Juli 14.45
Nu håller våra tekniker på byta Moderkortet och inom någon Timme kommer Servern fungera igen!

UPDATE: Singapore 14 Juli 15.30
Vi har beställt ett nytt moderkort till en av våra server och kommer byta ut det så fort det anläder, vi beklagar för det besvärr detta orsakar och gör vårt bästa för att åtgärda det snabbt så att du kan återgå till att använda våra tjänster utan hinder.

Drift Info Singapore 13 Juli 19.30
Vissa av våra kunder upplever problem med inloggning och får felmeddelandet “Konto utgånget”. Vi vill klargöra att detta inte beror på att ditt konto har försvunnit. Istället är felet kopplat till att vi inte får någon bekräftelse på ditt konto i appen, vilket resulterar i att felmeddelandet visas.

För närvarande har vi flera tekniker som arbetar med den server som drabbas av detta problem. Vi strävar efter att hitta en snabb lösning inom kort och åtgärda problemet. Vi är medvetna om situationen och sätter in alla tillgängliga resurser för att lösa detta så fort som möjligt.

Vi ber om ursäkt för de besvär detta kan ha orsakat dig och tackar för ditt tålamod. Vi vill försäkra dig om att vi prioriterar detta problem och gör vårt bästa för att åtgärda det snabbt så att du kan återgå till att använda våra tjänster utan hinder.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ:
Tyvärr hinner vi ibland inte svara på alla ärenden inom den utlovade tiden. En av de främsta orsakerna är att vissa kunder skapar flera ärenden samtidigt, inklusive ärenden där de undrar varför vi ännu inte har svarat. Om vi har 2000 kunder som skapar ett ärende vardera och alla skapar ytterligare 2 ärenden, blir det totalt 6000 ärenden som behöver hanteras. Detta ställer till det både för oss och för våra kunder, eftersom det tar betydligt längre tid att hantera så många ärenden. Det är av yttersta vikt att kunderna följer våra instruktioner för att underlätta vår arbetsprocess.

I genomsnitt tar det cirka 10 minuter att svara varje ärende med kontroll och vidarsädning till en berörd tekniker. Det skulle innebära att det skulle ta en person 41 dagar att hantera samtliga ärenden just nu, istället för de ursprungliga 10 dagarna, nu är vi flera som jobbar så ingen kommer behöva vänta 41 dagar. Om vi normalt sett kan svara inom 24 timmar, skulle det då ta ungefär 3 dygn att besvara ärenden på grund av det stora antalet ärenden som skapas för samma problem. Det är viktigt att notera att det inte går snabbare att få svar genom att registrera flera ärenden. Tvärtom tar det längre tid att hantera sådana ärenden. Alla kunder som registrerar flera ärenden får den senaste ärendet tidstämpel och hamnar sist i kön och det kommer ta 2-3 gånger längre tid. Detta är hur systemet är uppbyggd så tänk på detta, vi kommer ALLTID svara och vi gör det så fort vi kan. Vi vill försäkra dig om att vi prioriterar detta problem och gör vårt bästa för att åtgärda det snabbt så att du kan återgå till att använda våra tjänster utan hinder.