Att anmäla problem till kundtjänsten är en viktig rättighet som alla kunder har. Det ger er möjlighet att påpeka och få hjälp med eventuella problem som kan uppstå med våra tjänster. Men det är viktigt att komma ihåg att detta inte bara är en rättighet, utan också ett ansvar. Ett ansvar för att säkerställa att kundtjänsten fungerar så effektivt och smidigt som möjligt för alla inblandade.

Under det senaste året har vi märkt en markant ökning av antalet felanmälningar som inte kräver åtgärd, med hela 400%. Det innebär att allt fler kunder felanmäler situationer där det i slutändan inte föreligger något problem, och dessutom lämnar ärendena öppna även efter att de inser att allt fungerar som det ska. Denna typ av situationer skapar onödiga köer och förseningar i kundtjänsten, vilket i sin tur påverkar vår förmåga att snabbt och effektivt hjälpa de som verkligen behöver det.

De flesta av dessa felanmälningar beror på problem med inloggning, där felmeddelanden som “Felaktigt användarnamn eller lösenord eller serveradress” uppstår. I 99% av fallen ligger orsaken till problemet hos användaren. Innan du skickar en felanmälan, ber vi dig därför att kontrollera följande:

 

 

    1. Kontrollera om YouTube fungerar på din enhet. Detta kan hjälpa dig att avgöra om problemet ligger hos din internetanslutning.

    1. Prova att starta om din router genom att dra ut strömkabeln och vänta i 5 minuter. Detta kan lösa tillfälliga nätverksproblem.

    1. Kolla vår driftstatus för att se om det pågår något planerat underhåll. Vi informerar alltid om detta i förväg.

    1. Ge det lite tid, upp till 15 minuter, innan du felanmäler. Ibland kan uppdateringar eller andra faktorer vi inte kan kontrollera temporärt påverka tjänsterna.

Om du efter att ha genomfört dessa steg märker att problemet löser sig, vänligen stäng ditt ärende om du inte redan har fått svar från oss. Genom att göra detta hjälper du oss att spara värdefull tid och gör vår kundtjänst mer effektiv.

Vi förstår att tekniska problem kan vara frustrerande, men genom att följa dessa riktlinjer och ta ditt ansvar som kund på allvar, hjälper du oss att hjälpa dig och andra kunder på bästa möjliga sätt. Tillsammans kan vi säkerställa en smidigare och mer effektiv kundtjänstupplevelse för alla.