NU är vi äntligen klar och om någon har problem skapa ett ärende så löser vi det! 

UPDATE SINGAPORE – 08.04 Swedish Time 28/11:
Vi har nu installerat det nya moderkortet och kör våran uppdatering där systemet måste gå igen alla konto och uppdatera dom. Allt eftersom går kunders konto igång igen och under dagen kommer alla konto fungera igen. Tack för Visad förståelse.  

UPDATE SINGAPORE – 14.04 Swedish Time 27/11:
Vi har fått beställa nytt Moderkort till den nya servern det brändes då vi startade upp våran nya server. Express leverans från USA kommer under natten så vi jobbar med att allt är tillbaka som vanligt imorgon den 28/11. Tack för visad förståelse. 

UPDATE SINGAPORE – 05.00 Swedish Time 27/11:
Vi jobbar fortfarande med att få klart uppdatering och byte av våran server. Avvata tills vi uppdaterar här då vi är klar!

Start info:
Vi informerar härmed om underhåll på vårt system från den 25:e till den 27:e november klockan 06:00 Svensk Tid. Under denna period kommer vi tyvärr inte kunna hantera alla ärenden med problem, då vårt administrativa system genomgår en uppdatering och byter server. Det kan uppstå tillfälliga driftstörningar under denna tid.

Vi är medvetna om att detta kan påverka vissa användare, men dessa åtgärder är nödvändiga för att förbättra vårt system och Tjänster. Vi tackar för er visade förståelse och ber om ursäkt för eventuella olägenheter. Vi strävar efter att återgå till full funktionalitet så snart som möjligt efter avslutat underhåll. Tack.

.