Bästa kunder,

Vi på 4etl.com strävar alltid efter att erbjuda den bästa möjliga IPTV-tjänsten till er, oavsett var i världen ni befinner er. Vi vill informera er om en utmaning som påverkar kvaliteten på vår tjänst för vissa av våra kunder i Asien, en situation som är utanför vår kontroll men som vi aktivt arbetar med att hantera.

Nyligen har det rapporterats om skador på flera underhavskommunikationskablar som förbinder Europa och Asien. Dessa kablar, som är kritiska för global internettrafik, har skadats i en serie händelser som tros vara riktade attacker. Som ett resultat har datatrafiken för många internetleverantörer behövt omdirigeras, vilket kan leda till ökad latens (fördröjning) och påverkan på internettjänster, inklusive vår IPTV-tjänst.

Vi förstår att detta kan orsaka frustration och vill försäkra er om att detta problem inte är unikt för 4etl.com. Det påverkar en bred uppsättning av tjänster på internet. Vi har märkt att kunder som använder 3BB som sin internetleverantör inte verkar uppleva dessa problem, vilket tyder på att vissa leverantörers nätverksstrukturer och redundansplaner kan hantera situationen bättre än andra.

För de kunder som upplever problem vill vi försäkra er om att vi gör allt vi kan för att minimera störningarna. Vi arbetar nära med våra nätverksleverantörer och partners för att hitta alternativa vägar för datatrafiken och förbättra situationen så snart som möjligt.

Vi uppskattar ert tålamod och förståelse under denna tid. Om ni har frågor eller behöver ytterligare support, tveka inte att kontakta vår kundtjänst.

Tack för ert fortsatta stöd.

Med vänliga hälsningar, Ert team på 4etl.com